Heb je al een aantal dates met iemand gehad en klikt het goed? Dan zijn jullie nu misschien in het stadium beland dat jullie bij elkaar thuis komen. Als je nieuwe vlam voor het eerst bij jou komt voor een date, wil je een goede indruk maken. Reden genoeg om het thuis extra romantisch te maken. Kun je hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Besteed aandacht aan de aankleding

Je date kan het vast waarderen als je de moeite neemt om een romantische sfeer te creëren. Door het aansteken van kaarsjes ben je al op de goede weg. Vergeet niet de lichten te dimmen, want in een ‘donkere’ ruimte komen de kaarsjes nog beter tot hun recht. Wil je graag nog een stapje verder gaan? Koop dan een leuk bloemetje en zet deze op tafel. Als jullie samen dineren kan het bovendien leuk zijn om wat rozenblaadjes op tafel neer te leggen. Kies het liefst voor rode rozen, want rood is de kleur van de liefde.

Koop een lekkere wijn

Als je date eenmaal bij je binnen is, wil je hem of haar wat te drinken aanbieden. Aangezien jullie elkaar niet voor het eerst ontmoeten, weet je vast al wel waar je date van houdt. Hebben jullie tijdens eerdere dates uren gepraat onder het genot van een lekker glaasje droge witte wijn? Dan weet je wat je in huis moet halen. Kies niet voor de eerste beste fles die je tegenkomt, maar koop eens een bijzonder wijntje. Je date stelt dit ongetwijfeld op prijs.

Blijft je date ook eten en  ga je zelf iets lekkers maken? Grote kans dat jullie tijdens de maaltijd ook een glaasje drinken. Droge witte wijn is lekker bij vis, schaal- en schelpdieren, kip, kalkoen en groente met een lichte, verfrissende smaak. Bij entrecote, rosbief of risotto smaakt deze wijn wat minder. Overweeg daarom ook een flesje Valpolicella in huis te halen, want deze wijn combineert uitstekend met laatstgenoemde gerechten.

Zet iets lekkers op tafel

Hebben jullie later op de avond afgesproken? Dan hoef jij je niet uit te sloven in de keuken. Schenk een glaasje wijn voor jullie beide in en nodig je date uit om plaats te nemen. Ga zelf nog niet zitten, maar maak een borrelplankje en vul schaaltjes met chips en nootjes. Dergelijke snacks smaken altijd goed bij een glaasje wijn. Je kunt de benodigde voorbereidingen overigens ook al van tevoren treffen, zodat jullie de hele avond kunnen genieten van elkaar.

Zet een achtergrondmuziekje aan

Tijdens een ‘thuisdate’ wordt er vaak een film of serie gekeken. Vinden jullie het gezelliger om lekker te kletsen of een spelletje te spelen? Zet dan een achtergrondmuziekje aan. Kies niet voor de muziek waar je altijd naar luistert, maar zet ‘romantische’ muziek op. Een radiozender of afspeellijst met jazzmuziek is bijvoorbeeld een goede keuze. Door de muziek vallen stiltes minder op, al komen die misschien helemaal niet meer voor als jullie elkaar al wat langer kennen.