Wil je met iemand op date? Dan denk je misschien al snel aan een hapje eten in een restaurant, een filmpje kijken in de bios of een drankje doen bij een horecagelegenheid. Dit zijn prima opties, maar je hoeft niet altijd de deur uit voor een date. Een thuisdate kan namelijk ook hartstikke leuk zijn. Om te voorkomen dat de avond in de soep loopt, krijg je hier 4 tips voor de perfecte thuisdate.

Zorg voor een romantische sfeer

Als je iemand bij je thuis op date vraagt, is de kans groot dat je de persoon in kwestie leuk begint te vinden. Je nodig immers maar niet zo iedereen bij je thuis uit. Je kunt dit door laten schemeren door voor een romantische sfeer te zorgen. Dim de lichten en steek kaarsjes aan. Kaarslicht is een stuk sfeervoller, waardoor het direct romantisch wordt. Zorg bovendien dat het lekker ruikt in huis. Zet daarnaast een achtergrondmuziekje aan, want dit draagt bij aan de romantiek.

Koop een lekkere fles wijn

Houden jij en je date allebei van een wijntje? Zorg er dan voor dat je een lekkere fles in huis hebt om samen van te genieten. Als jullie al eerder op date zijn geweest, heb je misschien al ontdekt dat je date graag rosé drinkt. Je scoort ongetwijfeld pluspunten als je deze wijn in huis hebt. Weet je niet precies wat de lievelingswijn van je date is? Koop dan niet lukraak een fles, maar probeer dit te achterhalen. Vraag dit niet op de man af, maar probeer dit zo subtiel mogelijk te doen. In dat geval blijft het hopelijk nog een verrassing dat je van plan bent een lekkere wijn te kopen.

Haal lekkere hapjes in huis

Op de perfecte thuisdate mag een lekkere fles wijn niet ontbreken, maar dat geldt net zo goed voor hapjes. Zorg er daarom ook voor dat je ook wat te snacken in huis hebt als jij je date over de vloer krijgt. Weet je niet precies wat je moet kopen? Overweeg dan een borrelplank te maken met worst, kaas, olijven en toastjes. Door een plank met verschillende lekkernijen te maken, zit er altijd wel iets tussen wat je date lekker vindt. Bovendien laat je op deze manier zien dat je moeite hebt gedaan en dat wordt ongetwijfeld gewaardeerd.

Bedenk iets leuks om te doen

Een thuisdate verloopt vaak een stuk soepeler als jullie iets leuks te doen hebben. Denk daarom goed na over de invulling van de avond. Het is bijvoorbeeld leuk om samen een (romantische) film of serie te kijken, maar jullie kunnen ook een spelletje spelen. Houden jullie van wijn? Dan kun je zelf een wijnproeverij organiseren. Als jullie het liefst rode wijn drinken, bestel je online bijvoorbeeld een fles Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Châteauneuf-du-Pape. Door verschillende rode wijnen te proeven, ontdekken jullie wat je eigen wijnsmaak is. Je kunt bovendien iets lekkers voor je date koken, maar het is ook leuk om samen de keuken in te duiken.