Daten via het internet. Het begin is altijd spannend. Hoe zorg je ervoor dat je iemand ontmoet die zowel qua innerlijk als uiterlijk bij je past? Of misschien nog wel belangrijker: wat wil je eigenlijk bereiken met daten via het internet?

Liefde

Eigenlijk wil je iemand tegenkomen die veel verhalen vertelt, een leuk leven heeft en waar een mooie kans op een relatie is. Relatieplanet, Lexa en andere betaalde datingsites zijn een goed startpunt als je iets serieus wilt.

Ben je nog niet in die fase en wil je vooral plezier, leuke mensen ontmoeten en dan zie je wel waar het schip strand. Tinder en andere apps die het ontmoeten makkelijk maken, zijn daar enorm geschikt voor.

Het probleem

Er kan iets dieps groeien uit daten via internet. Maar heb je daar tegenwoordig wel de tijd voor? En ontmoet je een persoon die daar hetzelfde in staat als jij?

Waar minstrelen in de Middeleeuwen nog postduiven moesten gebruiken om te communiceren voor een afspraakje, moet je nu heel wat profielen bekijken. Spreekt de tekst je aan? En wat vind je van de foto’s? Wat straalt deze persoon uit: hippie, vrijzinnig, hoogopgeleid etc. Als iemand je aanspreekt stuur je een berichtje. Alles kan, maar wat kan eigenlijk niet?

Vluchtig

Iemand die zijn wensen niet aangeeft en niet open is: dat kan eigenlijk niet. Iemand die stil is, dát kan eigenlijk niet. Nee, stil zijn, zowel op het internet als in het echte leven: daar heeft niemand tijd voor. Daten via het internet werkt als jij er met een open houding in gaat en je een persoon treft die dat ook doet. Anders wordt het snel oppervlakkig of saai. Want naast dat iemand leuk op de foto staat, dient er uiteraard ook op persoonlijk vlak een klik te zijn.

Vroeger

Vroeger was alles beter. Dat is natuurlijk niet waar. Vroeger was anders. Daten via internet: dat is iets waar jong en oud plezier van hebben. Wat vooral belangrijk is, is dat jij voor jezelf helder hebt wat je wel of niet zoekt, zodat je iemand ontmoet waarmee je veel plezier hebt. En of dat nou iets is voor een kort moment of voor vele jaren, dat is aan jou!