Steeds meer singles zoeken op internet naar hun ware liefde. Het gebruik van een app als Tinder of datingsite als Lexa is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Zonde, want soms kan het ontzettend leuk zijn om elkaar in het echt te leren kennen! Speeddaten is hierbij een van de opties. Tijdens het speeddaten leer je in een korte tijd meerdere mensen kennen. Wie past het beste bij jou en zou je na het evenement nog eens willen zien? Een groot voordeel aan speeddaten is dat je dit samen met een grote groep andere singles doet! Lees snel verder, om te zien wat jij aan speeddaten kunt hebben. 

Evenementen gericht op speeddaten 

Om deel te kunnen nemen aan het speeddaten dien je jezelf vooraf op te geven. Houd er rekening mee, dat sommige evenementen gericht zijn op een specifiek publiek. Denk bijvoorbeeld aan speeddaten voor senioren, speeddaten voor hoger opgeleiden, speeddaten voor homo’s en lesbiennes, enzovoorts. Op de website van een evenement kun je hier vaak meer informatie over vinden! 

Hoewel speeddate-avonden onderling kunnen verschillen komen ze veelal overeen. Je spreekt elke aanwezige single een aantal minuten (meestal 3 of 4), en daarna wordt er doorgeschoven. Vaak blijven de dames zitten en schuiven de heren door naar het volgende tafeltje. In deze paar minuten leer je elkaar kort kennen, maar let je vooral ook op uitstraling, lichaamstaal en dergelijke. Precies die dingen die je op een datingsite of dating app vaak mist als je langs foto’s scrollt.

Bij vrijwel elk event is er een zogenaamde matchkaart. Hierop geef je aan welke singles je nog een keer wil zien. De organisatie verzamelt na afloop alle matchkaarten en stelt je per e-mail op de hoogte van eventuele matches. Heb je nul matches of vond je niemand leuk? Dan mag je bij sommige organisaties nog een keertje extra speeddaten, kosteloos!

Tip: ga samen met een goede vriend of vriendin naar een evenement om te speeddaten. Dit maakt het minder spannend en daarbij een stukje gezelliger. Na het evenement heb je de gelegenheid om samen nog een drankje te doen of hapje te eten. Het perfecte moment om jullie matches door te spreken. 

Online daten is soms makkelijker dan speeddaten 

Niet iedereen vindt het even prettig om direct op locatie te daten met singles. Soms voelt het veiliger, om dit vanuit huis achter een computer te doen. Pas wanneer er duidelijk een klik is, spreek je met de match af. Onder meer man met man datingsites richten zich op deze doelgroep.

Gek veel homo-datingsites zijn er niet in Nederland. Wel zijn er behoorlijk wat chatsites voor homo’s. Helaas zijn er weinig holebi speeddate avonden in den lande. Misschien verandert dit nog.

Datzelfde geldt voor datingsites gericht op lesbiennes of transgenders. Voor hen is het vaak spannend om hun geaardheid in het openbaar te tonen. Door gelijkgestemden online te ontmoeten, wordt dit makkelijker.