Statistische berekeningen van Lexa.nl hebben uitgewezen dat aankomende zondag 5 januari om 20:42 uur het beste moment is voor online dating. Op dit tijdstip zijn de meeste singles online en heb je dus theoretisch gezien de meeste kans op het vinden van een potentiële date.

Januari is een goede maand voor online dating. Elk jaar opnieuw ziet de Nederlandse marktleider op het gebied van online dating in de eerste maand van het jaar een flinke piek in interactie tussen members. Na de feestdagen staan singles meer open voor online dating en Lexa.nl verwacht dan ook dat er in de hele maand januari bijna 8 miljoen keer op Lexa.nl wordt ingelogd.

In januari zijn er 30% gemiddeld meer registraties dan in andere maanden. Daarbij zit er nog altijd groei in het totale aantal registraties bij datingsites.

Feiten & Cijfers

  • 5 januari beste dag om te daten 
  • 20:42 uur meeste singles online
  • 2x meer registraties op zondag 5 januari
  • 30% meer registraties in januari dan gemiddeld in andere maanden
  • 7.966.000 logins in januari

“We merken dat singles na de feestdagen direct een goeie start willen maken in het nieuwe jaar. Het dubbele aantal registraties op één dag is echt een behoorlijk hoog aantal. Singles maken op deze dag simpelweg meer kans om een potentiële date te vinden.” Aldus Stefan van den Berg, Managing Director van Lexa.nl.

Uit onderzoek van LoveGeist™ in september kwam naar voren dat internet door de Nederlandse singles (53 procent) gezien wordt als de beste plek voor het ontmoeten van een potentiële date. 80 procent van deze singles gaf aan dat een online datingsite de favoriete plek is. Online daten heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Dit komt mede dankzij de populariteit van dating apps voor de mobiele telefoon.