Er komt veel kijken bij een eerste date. Het is ook niet iets waar makkelijk over gedacht wordt. Veel singles kijken er tegenop. Is de persoon in het echt ook zo leuk en wat gaat de ander van me vinden? Er gaan heel wat vragen rond in de gedachten van de single in de uren voor de eerste date. Dit zorgt ervoor dat er meer spanning is en onzekerheid. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten tijdens de eerste date zodat het niet in de soep loopt.

Gespreksonderwerpen kiezen

De onderwerpen die je aanhaalt tijdens het gesprek bepalen hoe vloeiend het gesprek verloopt op de eerste date. Er zijn gespreksthema’s die in elk gesprek kunnen worden gehanteerd. Dit is een gespreksthema zoals boeken of muziek. Social media is ook een leuk onderwerp waar je het over kunt hebben. Door de goede onderwerpen te kiezen kom je erachter of de persoon bij je past of niet.

Verboden onderwerpen

Er is een bepaalde dating etiquette als het aankomt op onderwerpen tijdens de eerste date. Bepaalde gespreksthema’s zijn niet fatsoenlijk om het over te hebben. Een voorbeeld van zo’n gespreksthema is seks. Dit onderwerp hoort niet thuis op een eerste date, vaak zelfs helemaal niet bij de eerste dates. Het wordt vaak ook als onbeleefd gezien als het gesprek over een ex gaat of illegale activiteiten. Probeer tijdens het gesprek alle negatieve onderwerpen te vermijden en heb het alleen over de leuke dingen in het leven.

Kussen of niet?

Kussen wordt vaak gedaan tijdens de eerste date maar het is in geen enkele manier een verplichting. Als je het niet wilt, doe het dan niet. Als je twijfelt, doe het dan ook niet. Als je het graag wil dan kan het moeilijk zijn om te bepalen of de ander ook wil zoenen. Kus alleen als je ervan overtuigd bent dat de ander het ook wil. Aan bepaalde subtiele tekens kun je merken of de andere persoon het ook wil.

Zenuwen verminderen

Een eerste date zorgt bij veel singles voor veel zenuwen. Er zijn gelukkig manieren om de zenuwen en spanning te verminderen. Neem rustig alle tijd van de wereld om je voor te bereiden zodat er geen gehaast is. Als je je moet haasten voor de date dan is er nog meer spanning. Door af te spreken op een rustige locatie kan de spanning tevens minder worden. Je voelt je dan meer op je gemak. Zo zijn er nog veel meer manieren om de spanning te verminderen.