Tegenwoordig kunnen mensen die online willen daten kiezen uit de meest uiteenlopende datingsites. Veel van die websites hebben zich op een specifieke doelgroep gericht. Dat maakt de zoektocht naar een geschikt datingsite een stuk gemakkelijker. Je vind op onze website een compleet overzicht met allerlei populaire dating websites. 

Gratis inschrijven op datingsites

Het beste advies wat we kunnen geven is: Schrijf je altijd eerst gratis in op een datingsite! Je kunt namelijk op de meeste datingsites een gratis lidmaatschap aanmaken. Je hebt dan de mogelijkheid om eerst de website uit te proberen. Nu moet je weten dat online dating op vrijwel elke dating platform weer net iets anders is. Ga daarom op zoek naar een dating website waarop jij je thuisvoelt! 

Ben je bijvoorbeeld 50 plus? Schrijf je dan in op een datingsite voor vijftigplussers (meer info over daten voor 50+ singles). Als Agrariër kun je weer terecht op farmdate.nl. Honger opgeleiden kiezen voor e-Matching, Elite Dating of Parship. Wil je gewoon lekker veel keuze, ga dan naar Lexa of Relatieplanet. Je vindt op onze website alleen datingsites waarop het ook mogelijk is je gratis aan te melden. 

Datingsite vergelijking

Meld je op een aantal datingsites gratis aan. Ga er vervolgens een avond goed voor zitten. Plaats op alle datingsites dezelfde profieltekst, informatie en foto’s en probeer in contact te komen met leden. Je zal al vrij snel merken via welke datingsite je het meest gemakkelijk in contact komt met andere singles! Ga naar ons overzicht met de websites en meld je direct aan! Ben je niet tevreden met wat je aantreft? Te weinig leden, weinig functies, of gewoon een slecht gevoel? Neem dan zeker geen betaald abonnement, maar kijk gewoon even verder.

Vooral ook veel reviews lezen!

We raden je aan om ook op het internet veel reviews te lezen over datingsites. Een website met veel negatieve beoordelingen zal in de praktijk ook zeker niet jou tevreden stemmen! 

Er zijn talloze review-sites te vinden over datingsites. Voor Nederlandse datingsites zijn bijvoorbeeld datingsite-ervaringen.nl en datingwebsites.nl aanraders. Vlamingen vinden veel gebruikers-ervaringen op bijvoorbeeld dating bureau.

Bedenk wel: het zijn voornamelijk de mensen met negatieve ervaringen die geneigd zijn een review te gaan schrijven. Iemand die succesvolle dates heeft gehad en inmiddels een relatie heeft is minder vaak geneigd het web op te zoeken om een review achter te laten. Wat niet wegneemt dat de verhouding slechte tot goede reviews zeer zorgelijk is. Veel datingsites komen er erg slecht van af.

Slagingskans?

Hoe groot is de kans dat je op een bepaalde dating website de liefde van je dromen tegenkomt? Dat is altijd lastig te voorspellen. Natuurlijk hangt ook veel af van de tijd en moeite die je er zelf insteekt. Niets gaat vanzelf. Als man heb je meer kans op succes wanneer jij je inschrijft op een relatiesite waarop meer vrouwen dan mannen actief zijn. En natuurlijk geldt dat andersom ook voor vrouwen. 

Let op: veel datingsites hebben er een handje van zelf een slagingskans op de website te vermelden. Meestal is dit in de vorm van een percentage. ‘Slagingskans 75%’ of ’80% van de betalende leden vindt een duurzame relatie’. Helaas zijn dit soort cijfers nooit na te gaan en worden deze bij mijn weten ook nooit gecontroleerd. 

Consumentenbond / Kassa

Kom je er niet uit, dan kan het geen kwaad eens te googelen op datingsites in combinatie met consumentenprogramma’s als Tros Radar, Kassa of de consumentenbond. Zij hebben veel datingsites uitvoerig getest en kunnen wellicht met een beter oordeel komen dan jij zelf kan.