Je hebt van die mensen die van nature echt heel goed zijn in flirten of het doen alsof het niks is. Ze flirten op het werk, in de kroeg en op ieder feestje dat ze zijn. Niet iedereen is zo, maar als je wat beter wilt leren flirten, dan begint dat met wat tips. Lees er een aantal hieronder!

1. Blijf positief! Het is namelijk echt heel belangrijk dat je positief bent en dat uitstraalt. Dat nodigt uit om een leuke avond met je te beleven.

2. Leg de focus op de persoon met wie je flirt. Het gaat niet om jou, maar om hem of haar. Hou het altijd positief als je iets vertelt en vertel niet alles waar je je aan hebt gestoord of wat je vervelend vond. Positiviteit is aanstekelijk en negativiteit werkt twee keer zo sterk in op de stemming.

3. Sta in de kroeg, maar blijf niet op één plek staan. Contact leggen doe je het beste als je een actieve houding hebt en dus niet op 1 plek gaat zitten. Daarmee zeg je eigenlijk dat je niet wil worden gestoord of ben je in elk geval een stuk minder benaderbaar. Blijf ook niet constant op dezelfde plek staan, loop rustig een rondje en maak een praatje. Dat maakt de avond ook veel spannender en leuker!

4. Wanneer de ander in gesprek is met een vriend of vriendin. Wanneer je iemand aanspreekt die op stap is met een vriend of vriendin dan staat deze er maar een beetje bij. Dat is niet prettig, dus het is het beste om ze beide aan te spreken en het leuk te houden voor iedereen. Vaak wordt dit ook veel positiever ontvangen en is het flirten ook veel effectiever.

5. Betrek iedereen die bij hem of haar is in het gesprek. Je wilt een leuke avond beleven, maar je wilt ook niet dat je helemaal afzondert. Tenzij de stemming daarom vraagt natuurlijk. Het beste is dus iedereen bij het gesprek te betrekken zodat het een leuke interactie wordt. Maak wel goed duidelijk welke van het gezelschap je het leukste vindt, om misverstanden te voorkomen.

Flirten op Datingsites

Misschien ben je (te) verlegen om in het openbaar schalkse blikken uit te wisselen. Niet iedereen durft een vleiende opmerking richting die een leuke jongen of meisje te maken. Probeer dan eens te flirten op datingsites, via berichtjes. Je loopt dan minder snel een blauwetje, en een publieke afgang blijft je bespaard.

Een groot voordeel van een flirt op een datingsite is dat men er voor open staat. Men is op zijn minst single, anders zou men niet ingeschreven staan. Wil je niet betalen dan zijn er enkele gratis datingsites, uiteraard te vinden op onder andere GratisDatingsites.nl. Vlamingen kiezen beter voor Annet.be. Een beetje algemene site als Lexa (Meetic in Belgie) of Relatieplanet is aan te raden.

Let op: flirten is iets anders dan (seksueel) intimideren! De scheidslijn is soms dun maar zorg dat je aan de juiste kant blijft. Bij twijfel: speel safe!

Wetenschap van het flirten

Flirten is bijna een wetenschap te noemen en hoewel het niet zo wordt ervaren – is het dat eigenlijk wel een beetje. Er zijn een hele hoop facetten waar je mee te maken krijgt als je gaat flirten en als er met je wordt geflirt. Onze hormonen gaan bewegen als we gaan flirten of als er met ons wordt geflirt. En dat is leuk en spannend!

Bijna iedereen is wel eens op zoek geweest naar dé liefde van zijn of haar leven. Het versieren van iemand ging vanzelf of zonder moeite – zijn van die dingen die je wel eens hoort. Echter hoor je dat maar zelden en gaat het voor de meeste van ons niet allemaal zo soepel. Het is namelijk best moeilijk om een persoon te vinden waar je goed mee op kunt schieten, je op je gemak voelt en die je aantrekkelijk vindt. Het komt neer op je karakter, stemming, kleding, geurtje en een goed gesprek. 

Het is allemaal erg belangrijk, maar volgens de wetenschap is hetgeen wat we zeggen helemaal niet zo belangrijk. Bij flirten en versieren draait het voornamelijk om je lichaam. En dan hoef je er niet per se afgetraind uit te zien, nee, het gaat om je houding!

Non-verbale communicatie belangrijkste

Je lichaam vertelt een hele hoop, zelfs als je zelf niks zegt. Want je lichaam beeld in principe uit wat je denkt en voelt. Als je iemand leuk vindt en in gesprek bent met iemand, dan zal je lichaam alle tekenen vertonen dat je de persoon tegenover je leuk vindt. Dat kun je niet onderdrukken. Lichaamstaal vertelt altijd de waarheid. Hoe laat je merken dat je iets voelt voor de ander? Vaak doen we dit nog verbaal, maar letten we onbewust ook gewoon op lichaamstaal. We reageren er op, of we het nu door hebben of niet. Ben je op je gemak bij iemand zonder dat je iets hoeft te zeggen? Dan zeggen je lichamen schijnbaar al genoeg.