Vergeet dat etentje en ga voor iets originelers. Je eerste date draait om de conversatie en het aftasten naar een connectie. Door middel van dit artikel willen we je de nodige inspiratie geven voor een onvergetelijke eerst date. 

Voordat we beginnen met de ideeën is het belangrijk dat je weet wat je in ieder geval niet moet gaan doen. Zoals gezegd gaat het bij de eerste date om de conversatie en elkaar leren kennen. Naar de bioscoop gaan is om deze reden geen goed idee voor een eerste date. In de bioscoop kan je helemaal niet praten met elkaar dus dat werkt niet. 

Wat ook niet werkt is je date mee nemen naar een duur restaurant. Je date zal zich dan alleen maar opgelaten voelen en het idee hebben dat je alleen maar indruk op haar wilt maken. Je kunt beter indruk maken door een goed gesprek te hebben. 

Een ander dingetje wat je beter achterwege kan laten tijdens een eerste date is praten over je ex, religie of politiek. Dit zijn gevaarlijke onderwerpen welke weleens helemaal de verkeerde kant op kunnen gaan. Mocht je date één van deze onderwerpen aansnijden hou je dan zoveel mogelijk op de vlakte en heb respect voor haar mening. Probeer nooit je eigen mening aan de ander op te leggen. Zorg ervoor dat je het gesprek zo snel mogelijk weer ompraat in een ‘veilig’ onderwerp. Filosoferen over politiek kan altijd nog als jullie elkaar wat beter kennen. 

Idee 1: ga wandelen

Wandelen is echt een super simpel idee voor een eerste date. Veel mensen durven het niet voor te stellen als date omdat ze het idee hebben dat ze hun date moeten imponeren op een eerste afspraak. Maar bedenk dat een wandeling in de buitenlucht ervoor zorgt dat je altijd wel iets hebt om over te praten. Je komt vanzelf wel dingen tegen waarmee je het gesprek kunt blijven voeden. 

Een wandeling in de buitenlucht zorgt tevens voor een ongedwongen sfeer. En mocht het niets worden dan heb je in ieder geval niet een hoop geld uitgegeven. 

Zijn jullie beide sportief? Dan kan je ook afspreken om een stuk te gaan hardlopen of te gaan fietsen. De ongedwongen sfeer van het buiten zijn zal leidde tot de fijnste gesprekken. 

Idee 2: naar de dierentuin

Heb je moeite om het gesprek tijdens een eerste date gaande te houden dan kan ik je echt aanraden om naar de dierentuin te gaan. In de dierentuin kan je vrij ongedwongen rondlopen en er is volop gespreksonderwerp. Heb je je date even niets te vragen of te vertellen dan kan zorgt bijvoorbeeld die pinguïn die net het water induikt wel weer even voor gespreksstof. 

In de dierentuin heb je ook volop gelegenheden om even te gaan zitten met een drankje of een ijsje. Deze momenten kan je aangrijpen om over elkaar te praten en wat minder over de dieren welke jullie zien. 

Idee 3: naar het pretpark

Ben je wat avontuurlijker ingesteld dan kan je in plaats van naar de dierentuin ook een dagje naar een pretpark gaan. Ook voor het pretpark geldt dat je nooit zonder gespreksstof zult zitten. Er is altijd wel iets te zien of te beleven. 

Bij een attractie zoals de achtbaan zal je lichaam adrenaline aanmaken. Dit hormoon zal er voor zorgen dat jullie onderlinge connectie versterkt. Ga dus alleen in de achtbaar met je date als je hem of haar echt leuk vindt!

Idee 4: ga samen naar het museum

Als jullie beide van kunst houden dan is het museum natuurlijk de uitgelezen plek voor een eerste date. Ook in een museum zal je nooit om gespreksstof verlegen zitten en je ontdekt gelijk waarvan je date houdt.

Idee 5: ga wat drinken

Uit eten is niet echt heel erg geschikt als eerste date idee. Mocht het niet klikken tussen jullie dan zit je daar maar te wachten op het eten wat al besteld is. Zit je nog tegenover elkaar te eten ook. En na afloop ook nog een dikke rekening. 

Je kunt beter afspreken om ergens wat te gaan drinken. Dit is veel meer ongedwongen en je kunt veel makkelijker, na 1 drankje, zeggen dat je er weer vandoor moet. Bovendien ben je niet ‘verplicht’ om tegenover elkaar te gaan zitten zoals met uit eten. Als je wat gaat drinken kan je ook naast elkaar gaan zitten waardoor je elkaar niet de hele tijd hoeft aan te kijken. Dit kan tijdens een eerste date nog wat ongemakkelijk voelen anders. Tegenwoordig heb je veel terrasjes, zeker langs de kust, waar je lekker naast elkaar kan neer ploffen in een zitzak. Ideaal voor je eerste date. Als het klikt dan is het gelijk mogelijk om fysiek contact op te zoeken door bijvoorbeeld elkaar hand vast te houden. 

Idee 6: samen picknicken

Samen naar het park voor een picknick, de meeste vrouwen vinden het geweldig. Lekkere hapjes met een flesje wijn erbij. Ook hierbij heb je de mogelijkheid om de date niet te lang te laten duren als het niet echt klikt. Je kunt makkelijk zeggen dat je na je broodje er weer vandoor moet. En de activiteit om jullie heen in het park zal zorgen voor de nodige gespreksstof.