Het woord zegt het eigenlijk al, 2 stelletjes ruilen van partner. In vrijwel alle gevallen gaat het om een kortdurende ruil met erotische bedoelingen. Twee koppels in een vaste relatie hebben in dit geval behoefte om “buiten de deur” het bed te delen met iemand anders en ruilen daarom van seksuele partner. Deze verbreding van het seksuele leven wordt ook wel swingen genoemd. Swingers ontmoeten elkaar op vele verschillende manieren. Sommige ontmoeten elkaar tijdens een swingers feest of in een parenclub, andere leren elkaar kennen via een online datingsite. In dit artikel bespreken we of een partnerruil wat voor je is en waar je op zoek kunt gaan naar potentiële stelletjes om mee te gaan swingen.

Hoe kom ik erachter of dit wat voor mij is?

Voordat je bespreekt met je partner of je aan partnerruil wilt doen is het goed om een aantal kritische vragen te stellen aan jezelf:

  • Zou een partnerruil mijn seksleven daadwerkelijk beter maken?
  • Kan ik mijn man of vrouw delen zonder dat ik jaloers wordt?
  • Welke grenzen zou ik zelf willen stellen als we zouden gaan swingen?
  • Is seks met een ander voor mij een fantasie of wil ik dit daadwerkelijk?

Op het moment dat je de antwoorden op deze vragen voor jezelf allemaal positief kan beantwoorden ben je klaar om te gaan swingen. Het is verstandig om deze beslissing niet te nemen in een moment opname maar kijk er na een weekje nog eens naar. Als je er dan nog steeds zo over denkt is het tijd om actie te ondernemen.

Vertellen aan je partner

Als je zelf klaar bent om te swingen is het tijd voor de volgende stap; Kenbaar maken aan je partner dat je zou willen swingen. Het is niet eenvoudig om erachter te komen hoe je man of vrouw denkt over een eventuele ruil. De seksuele fantasie die gepaard gaat met een partnerruil wordt bij de meeste stelletjes weinig besproken. Probeer daarom met subtiele hints zijn mening uit te horen over andere stelletjes die aan partnerruil doen. Uiteindelijk zul je toch moeten vragen hoe hij erover denkt. Wees niet al te bang voor zijn reactie. Je bent er namelijk zelf al van overtuigd dat je het wil gaan doen, hou je daar aan vast!