Bij het online zoeken naar een geschikte partner spelen veel factoren mee. Voor een overgroot deel van de alleenstaande mannen en vrouwen is de opleiding of baan bepalend voor een eventuele match. Door te zoeken naar iemand met een gelijk niveau is de kans op overeenkomende interesses en gespreksonderwerpen vele malen groter. 

Doordat steeds meer mensen online zoeken naar de ware, zijn er in de afgelopen jaren tientallen dating platformen gestart speciaal voor hoogopgeleide singles. In dit artikel bespreken we een drietal datingsites speciaal voor deze doelgroep.

Parship

Wellicht de grootste Nederlandse site gericht op HBO’ers en WO’ers is de website Parship.nl. Volgens de website slaagt 1 op de 3 singles bij het vinden van een relatie. Op de website worden daarnaast maandelijks meer dan 100.000 berichten verstuurd. De website is zowel voor hetero singles als voor homoseksuelen. Hiervoor hebben een speciale versie gelanceerd onder de naam GayParship. Één van de redenen dat de website parship zo ontzettend populair onder hoger opgeleiden is de veiligheid die de website te bieden heeft. Niet alleen is het mogelijk om je anoniem in te schrijven, ook beloofd de site dat je persoonlijk gegevens goed zijn beveiligd.

EliteDating

Een site met zowel veel leden uit verschillende landen is de website EliteDating. De website richt zich voornamelijk op serieuze en langdurige relaties en niet zo zeer op eenmalige dates. Met een een eigen wetenschappelijk matching systeem koppelt de site je aan profielen met dezelfde interesses. Zo’n 70% op de website is daadwerkelijk hoogopgeleid dus de kans op het vinden van een gelijkgestemden is erg groot. De site belooft alle profielen handmatig te controleren en benadrukt op de homepagina dat het platform alleen voor serieuze singles is. Ook biedt de site speciaal dating advies voor degene die het voor de eerste keer proberen of benieuwd zijn hoe ze hun profiel kunnen opleuken.

Smartsingles

Voor een potentiële partner met veel kennis of een hoge intelligentie kun je ook terecht op de website smart singles. De site is nog relatief nieuw maar door mede door de positieve mond op mond reclame kan de site dagelijks al meer dan 50 leden bijschrijven.